Illias Marraha

Illias Marraha

44865294 1260892077385962 879605831887224832 o

#SheDIDIT draait om de leading lady met haar roots buiten België.
#SheDIDIT is voor de sterke diverse vrouw die haar dromen nagaat en haar doelen bereikt. 
#SheDIDIT is het uniek platform van ondernemend vrouwelijk talent over culturele achtergronden heen.
Waar migratieachtergronden worden omgebogen tot een sterkte, en waar zij optreden als expert zowel naar jongeren als naar de Vlaamse samenleving in het algemeen

Profiel

Facebooken en instagrammen tijdens de werkuren? Yep! Jij weet er alles van.

You love good content, engagement rates, vertical video’s & gif’s?

Je kan to-the-point teksten schrijven, liefst serieus met wat humor. In het Nederlands and in English.

You can do it! En zal het ook gewoon doen.

Je hebt affiniteit met (vrouwelijk) ondernemerschap en diversiteit

Je hebt de basis mee van grafisch ontwerp (Indesign, Photoshop, Illustrator, Inkscape,…).

Je bent als full time student ingeschreven in een hogeschool of universiteit.

Jouw diploma is voor ons van geen tel. Jouw passie voor Social Media des te meer.

Taken

Je verzamelt en creëert hippe content voor Instagram en Facebook.

Je helpt onze Social Media accounts @shedidit.be mee te groeien.

Je finetunet de Social Media strategie en evalueert deze

Je contacteert vrouwelijke ondernemers en experten voor het aanleggen van een talent pool

Wat bieden we aan:

Je krijgt de kans om mee te werken aan een gesubsidieerd project ter bestrijding van racisme en discriminatie en ter bevordering van wederzijds respect (AMIF).

Flexibele werkregeling via studentenwerkregeling.

Toegang tot alle events van #SheDIDIT.

Je werkt voor een organisatie met een enorm netwerk van high potentials.

Je wordt gestimuleerd om je talenten te ontplooien, en je passies te ontdekken, en werkt in een gemotiveerd team.

Solliciteren:

Stuur je cv en motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 18 november 2018.

Wij zijn een organisatie tegen disctriminatie en anti racisme. Equal chances for all!

Bezig met laden...

Website-expert gezocht

Muslinked is een netwerkorganisatie voor high potentials met een diverse achtergrond. Wij hosten en organiseren netwerkevents in samenwerking met grote partners. Muslinked is actief op drie domeinen: ondernemerschap, onderwijs en de social profit. Ons doel is vooral een brug te zijn tussen bedrijven en organisaties enerzijds en de young professionals anderzijds. Meer kun je lezen op onze website: muslinked.be/visietekst (klikken! Dan kun je ineens zien wat je al gaat verbeteren aan de website).
Voor die website hebben wij - een bestuursploeg die het verschil tussen Joomla en Wordpress nauwelijks kent – een IT-master nodig. We weten heel goed wat we willen en zijn bereid google translate te gebruiken om onze verwachtingen te vertalen naar  IT-taal. Wij ontvangen je alvast met open armen!

Takenpakket

Web Design/Development: je staat in voor het opbouwen en onderhouden van de website. Deze website moet enerzijds functioneel en anderzijds visueel aantrekkelijk zijn. Hiervoor combineer je jouw creative skills met je technische kennis. Op dit moment draait de website op Joomla, maar we staan open voor elk alternatief systeem.

Social Media: samen met de copywriter en marketing manager werk je een goede marketing strategie uit. De links op de website worden correct weergegeven en de integratie met onze social media wordt maximaal geautomatiseerd. Je verstopt ook trackers in de webpagina’s zodat we altijd kunnen achterhalen welke items het meest gelezen worden.

Programming: je staat in voor de goede opbouw van website. Hiervoor kan je gebruik maken van frameworks, of kan je jezelf goed behelpen met CSS/PHP/HTML. Jij begrijpt termen als PHP, JavaScript, Joomla, WordPress, Drupal en Adobe.

Extra tools: De website moet ook een ledenbestand kunnen hosten gelinkt met een event-planner en een nieuwsbrief kunnen versturen. De optie om specifieke tools aan te kopen is mogelijk.

Marketing: je bent mede verantwoordelijk om de website in de kijker te zetten. Je werkt mee uit hoe de website naar boven kan komen bij verschillende zoekacties.

Profiel

Je bent in het bezit van een bachelordiploma Communicatie of gelijkwaardig door ervaring.

Zeer goede ICT-vaardigheden is vereist.

Je bezit een zeer goede talenkennis in woord en geschrift van de gangbare computertalen.

Aanbod

De mogelijkheid om je vrijwilligerswerk quota te halen (gemiddeld ligt het rond 88 uur per jaar, kom je er al?)

Een sterk netwerk van ondernemers, beleidsmakers en coördinatoren waar je op kunt terugvallen. En zij hebben ook vaak websites nodig.

Een levenslang lidmaatschap van Muslinked. De beste incentive, want we gaan massa’s groeien door uw goed ontworpen website.

Vragen?

Bel naar Illias Marraha op het nummer +32 488 36 96 81 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We kijken alvast uit naar je motivatiebrief en cv.

Het Offerfeest 2016 had voor heel wat moslims een wat wrange nasmaak. Een verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren, maakten het voor velen onmogelijk om het slachtritueel te volbrengen. Deze beslissing werd genomen in het kader van dierenwelzijn, en om tegemoet te komen aan Europese wetgeving, maar werd niet op voorhand afgestemd met de doelgroepen die de effecten ervan zouden ondervinden. Daarom bevraagde Muslinked, een netwerkorganisatie voor moslims dat zich focust op onderwijs, ondernemerschap en social profit, zo’n 300 moslims naar hun persoonlijke visie hierover.

Dierenleed is een belangrijke issue

‘Voor moslims is het belangrijk dat dierenleed maximaal vermeden wordt, door de focus enkel op de laatste momenten van het dierenleven te leggen, komt de maatregel van verdoofd slachten over als een hypocriete pestmaatregel’, zo luidt één  van de belangrijkste conclusies uit de bevraging.

Nu we een jaar later geconfronteerd worden met de afschuwelijke beelden in het slachthuis van Tielt, merken we dat veel mensen, los van hun geloofsovertuiging, maar vooral jongeren, de hele vleesindustrie in vraag stellen. We willen graag zowat elke dag vlees op ons bord, liefst tegen een niet zo hoge prijs, elke dag iets anders… Maar we willen ook dat de dieren op een verantwoorde manier hebben geleefd, en zéker op een verantwoorde manier tot hun einde gebracht worden.

Is Halal voldoende?

Bij moslims leeft deze discussie al langer: de vraag ‘wordt mijn vlees halal geslacht?’ is nog steeds relevant, maar wordt meer en meer overschaduwd door de vraag ‘is mijn vlees ook ‘tayyib’?’. [‘Tayyib’ kun je vrij vertaald omschrijven als ethisch, terwijl ‘halal’ ‘toegestaan, permissible, lawful’ betekent.] Dit is een vraag naar het welzijn van het dier. 9 op de 10 moslims vind dit een belangrijk aspect van het slachten van dieren.

Uit het rapport van Vanthemsche blijkt dat moslims open staan voor het idee van verdoofd slachten. Ook de cijfers uit onze bevraging wijzen in die richting: mocht het halal zijn, dan is verdoofd slachten voor een behoorlijke groep moslims ok. 4 op de 10 moslims staat uitgesproken positief tegenover het idee. Slechts 2 op de 10 staat daar uitgesproken negatief tegenover. Nuance: jongeren staan hier toch kritischer tegenover. Kwalitatief onderzoek is nodig om hun argumenten hierover te bevragen, wij stellen ons alvast de vraag: zijn met het verdoofd slachten de problemen van de vleesindustrie opgelost? Wij pleiten alvast voor meer kwalitatief opvolgonderzoek naar de theologie van het slachten, de beschikbare verdovingsmethoden en het beperken van dierenleed in het hele slachtproces.

Raadpleeg het onderzoek hier.

Eigenlijk is het heel simpel. gewoon doen. Het klinkt wel makkelijker dan het in feite is, maar toch zie je bij elke succesvolle startup hetzelfde patroon. Door enkel te dromen over  het product of dienst die je wil aanbieden, blijft het enkel bij een idee. Door het gewoon te doen kan het bedrijf ook groeien naar hetgeen wat de klanten ook echt willen, niet wat er in een kantoor beslist wordt wat de klanten zouden willen. Hieronder enkele graphics van Anna Vital die het pad van enkele grote start-ups in beeld brengen.

Kwade vogels

De mannen achter angry birds waren bijna failliet. In een laatste poging om het bedrijf, Rovio, succesvol te maken, hebben ze angry birds ontwikkeld. Gelukkig maar.

 

Instagram

Instagram was geen instant succes waarbij de verdere uitwerking de app nog slechter maakte. Na een moeilijk parcours en te focussen op de corebusiness is Instagram er toch in geslaagd om de #1 foto-app te worden.

AirBNB

Wat begonnen is met enkele vrijgezellen die een appartement in San Francisco zich niet konden veroorloven, is nu 10 miljard euro waard. De oprichters zijn vertrokken vanuit hun eigen behoefte en hebben daar lang aan gepuzzeld om aan de behoefte van zeer veel mensen te voldoen.

Pin it

Gefrustreerd raken in je job, heel veel praten over een eigen bedrijf starten en een vriendin hebben die zei om het gewoon te doen ipv daar constant over te praten. 5 jaar later staat Pinterest op plaats 35 van de meest populaire websites.

Free Joomla! template by L.THEME