maandag, 06 februari 2017 00:30

Start-up struggles

Written by
Rate this item
(0 votes)

Eigenlijk is het heel simpel. gewoon doen. Het klinkt wel makkelijker dan het in feite is, maar toch zie je bij elke succesvolle startup hetzelfde patroon. Door enkel te dromen over  het product of dienst die je wil aanbieden, blijft het enkel bij een idee. Door het gewoon te doen kan het bedrijf ook groeien naar hetgeen wat de klanten ook echt willen, niet wat er in een kantoor beslist wordt wat de klanten zouden willen. Hieronder enkele graphics van Anna Vital die het pad van enkele grote start-ups in beeld brengen.

Kwade vogels

De mannen achter angry birds waren bijna failliet. In een laatste poging om het bedrijf, Rovio, succesvol te maken, hebben ze angry birds ontwikkeld. Gelukkig maar.

 

Instagram

Instagram was geen instant succes waarbij de verdere uitwerking de app nog slechter maakte. Na een moeilijk parcours en te focussen op de corebusiness is Instagram er toch in geslaagd om de #1 foto-app te worden.

AirBNB

Wat begonnen is met enkele vrijgezellen die een appartement in San Francisco zich niet konden veroorloven, is nu 10 miljard euro waard. De oprichters zijn vertrokken vanuit hun eigen behoefte en hebben daar lang aan gepuzzeld om aan de behoefte van zeer veel mensen te voldoen.

Pin it

Gefrustreerd raken in je job, heel veel praten over een eigen bedrijf starten en een vriendin hebben die zei om het gewoon te doen ipv daar constant over te praten. 5 jaar later staat Pinterest op plaats 35 van de meest populaire websites.

Read 866 times Last modified on maandag, 06 februari 2017 01:04

Free Joomla! template by L.THEME