Social-profit

Elke moslim heeft een belangrijke maatschappelijke rol. Het is daarom belangrijk om het sociaal component van samenleven als uitgangspunt van verandering te beschouwen. Bij Muslinked is dat ook niet anders.

Moslimjeugdforum oprichten

Participatie aan de democratie stopt niet in het stemhokje. Er zijn talrijke momenten tijdens een politieke legislatuur waarbij de mandatarissen een klankbord nodig hebben, een sparring partner. Het moslimjeugdforum mag je zien als een experiment waarbij we een stap naar meer basisdemocratie nemen. De moslimjongeren, ongeacht de etnische afkomst, kunnen daar een stem vormen over een deel van hun identiteit.

Ontwikkeling moslimjongeren

De Vlaamse moslims zijn een groter wordende minderheidsgroep. Het is een zeer diverse gemeenschap met voldoende rolmodellen. We willen de leden van Muslinked inspireren door die rolmodellen uit te nodigen voor dialoogmomenten.

Competentiebesef

Wie ben ik? Niet zomaar een existentiële vraag, maar een vraag die iedereen zichzelf constant moet stellen. Voor het maken vaan een cv, om kennis te maken met andere mensen, om een geschikte hobby te vinden. Met Muslinked bieden we workshops aan waarbij het besef groeit dat de verworven competenties leiden tot een meerlagige identiteit. Het bewustzijn van de eigen sterktes, werkpunten en meningen zorgt ook voor een weerbaarheid tegen teleurstellingen en moeilijkheden.

Free Joomla! template by L.THEME