Ondernemerschap

Door netwerkmomenten en interessante workshops aan te bieden op maat van een diverse (moslim)gemeenschap spelen we in op een bestaande vraag. Het versterken en mensen bij elkaar brengen is key bij ondernemerschap.

Moslimondernemers samenbrengen om hun netwerk te vergroten

De peergroep van succesvolle moslimondernemers is erg versnipperd. Er is geen structuur die de ondernemers samenbrengt zodat ze hun rol kunnen opnemen om anderen te inspireren. Er lopen heel wat ondernemers rond en volgens een studie van de Universiteit Antwerpen ondernemen de tweede generatie migranten scherper, meer en op een andere manier dan de eerste generatie. Die tendens zal zich zeker voortzetten de komende jaren waardoor het belang van een relevant netwerk belangrijker zal worden.

Vlaamse bedrijven en moslimjongeren samenbrengen

Er zijn heel wat factoren die het integratievraagstuk aanscherpen. Er is steeds een groter wordende middenklasse met een moslimbeleving. Logischerwijs komen die mensen op de arbeidsmarkt met hun eigen talenten en invalshoeken. Het is net die superdiversiteit die de kracht op de werkvloer zal zijn de komende decennia. Met Muslinked willen wij in de intermediair zijn die “high potential” moslims met ondernemers samenbrengt om te zien hoe ze samen een alternatief diversiteitsbeleid kunnen schrijven.

Workshops aanbieden rond nieuwe vormen van ondernemen

Startups, coöperatieven, sociaal ondernemerschap, islamitisch rentevrij ondernemen, … de ondernemerswereld is zichzelf volop aan het heruitvinden. Net omdat het zo snel gaat en tegelijk zo traag is het voor veel mensen moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Om de kloof naar ondernemerschap te verkleinen willen we zo goed mogelijk informeren wat de mogelijkheden zijn.

Free Joomla! template by L.THEME