Business Development Sessies

OPGELET: ZEER BEPERKTE PLAATSEN

WS 1 BMC
Deze workshop is geschikt voor iedereen met een (uitgewerkt) idee. Met behulp van het Business Model Canvas breng je aan de hand van 9 bouwstenen je idee in kaart. Tijdens deze workshop ontleden we niet alleen elke bouwsteen maar overlopen we het BMC van verschillende bekende organisaties. Op het einde van deze workshop ben je in staat om het BMC van je eigen idee te ontwerpen.

WS 2 Businessplan
Een businessplan of ondernemingsplan is essentieel bij de opstart van je eigen onderneming. Dankzij dit plan toon je aan dat je bent voorbereid. Tijdens deze workshop maken we gebruik van de Unizo Startsimulator. De verschillende onderdelen van het businessplan komen uitgebreid aan bod. Na deze workshop ben je op de hoogte van het belang en het doel van een businessplan en kan je ook reeds je eigen businessplan opstellen.

WS 3 Financieel plan
Dankzij een financieel plan heb je een goed zicht op je inkomsten, uitgaven en de financiële middelen die je nodig hebt. Dit financieel plan is noodzakelijk om potentiële investeerders te overtuigen. Tijdens deze workshop leer je ook zowel je kostprijs als verkoopprijs te berekenen. Hiervoor gebruiken het Startkompas van Unizo. (Een eigen laptop meenemen is handig.) Na het volgen van deze workshop kan je inschatten of je vooropgestelde (verkoop)doelen haalbaar zijn.

WS 4 Commercieel plan
Hoe je jouw doelgroep best bereikt en welke boodschap je best verkondigt, kom je tijdens deze workshop te weten. Na deze workshop ben je op de hoogte van alle tips & tricks bij zowel offline- als online communicatiekanalen.

WS 5 prep + Q&A
Deze workshop krijg je nog de kans om je beter te informeren en vragen te stellen over de voorgaande workshops. Bovendien kan je je tijdens deze workshop optimaal voorbereiden op het pitchevent van zaterdag 29 juni 2019.

Inschrijven kan via dit formulier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *